Senior Engineer

“Vooral de afwisseling moet nieuwe collega’s aanspreken”

Pieter Bolder, 20 september 2022

“Vooral de afwisseling moet nieuwe collega’s aanspreken”

Ludo van Ingen is een van de senior engineers bij Bömer Engineering Services. De senior engineers bij Bömer hebben allemaal hun eigen specialiteit en vakgebied. Ludo’s vakgebied is explosieveiligheid. Ludo kijkt uit naar een nieuwe collega en vertelt graag wat hem aanspreekt in zijn werk als engineer.

“Na de MTS ben ik gaan werken als paneelbouwer. Maar ik wilde meer dan een MTS-diploma. Om die reden heb ik een deeltijdopleiding HBO Elektrotechniek gevolgd. Inmiddels werk ik 15 jaar bij Bömer. Ik ontwerp installaties op papier maar zie mijn werk ook terug in de praktijk. Het is echt tastbaar. Vooral de afwisseling in mijn werk spreekt mij aan. We hebben zeer uiteenlopende projecten bij diverse opdrachtgevers. Bij het ontwerpen van de installaties ben ik niet alleen bezig met elektrotechniek maar ook met de functionele beschrijving van de besturing. Het zijn in feite twee facetten die mijn werk interessant maken. Het is nooit standaard maar altijd weer bijzonder. Naast mijn werk als senior engineer ben ik inspecteur explosieveiligheid via ons zusterbedrijf ExInspect. Op dit moment is het erg hectisch bij Bömer. Om die reden zijn wij nog op zoek naar nieuwe collega’s die ons team komt ondersteunen.”

Functie inhoud

 • het ontwerpen van hoogwaardige elektrotechnische oplossingen;
 • het specificeren van inkooppackages;
 • de engineering van meet- en regelinstallaties, proces- en machinebesturingen;
 • het bezoeken van projecten om details te bespreken en plannen te maken;
 • het communiceren en samenwerken met partners en opdrachtgevers.
 • het aansturen en vaktechnisch ondersteunen van constructeurs;
 • de projectcalculatie en projectuitvoering.

“Bij Bömer hebben wij een grote mate van vrijheid. Iedereen maakt zijn eigen planning en is daar verantwoordelijk voor. Mijn uitdaging is niet om op te klimmen als manager. Die zijn hier ook niet. Bij Bömer groei je als persoon en als engineer. We zijn een heel gemoedelijk team zonder kemphanen. We zijn allemaal bereid om elkaar te helpen en hebben allemaal onze eigen kwaliteiten. Het zou mooi zijn als we er een gedreven teamspeler bij krijgen. Talentvolle en zelfstandig werkende engineers zijn van harte welkom!”

Functie eisen

 • een afgeronde hbo-opleiding in elektrotechniek;
 • 5 jaar relevante ervaring als engineer/tekenaar;
 • je bent een senior op het gebied van engineering;
 • kennis en vaardigheden van software ten behoeve van de uitvoer van je functie.

Meer weten?

Bekijk hier de vacature.

Aanspreekpunt voor deze functie is Pieter Bolder. Je kunt Pieter bereiken op 055-5216077 of pbolder@boemer-engineering.nl.

bomer engineering services
Bömer Engineering Services

Bömer Engineering Services helpt industriële organisaties beter en veiliger te presteren. Met ons team van specialisten kunnen wij ideeën, concepten en uitgangspunten voor de engineering van installaties en machines vertalen naar precieze specificaties en concrete ontwerpen.