Engineering

Technische excellence met de nadruk op veiligheid

Pieter Bolder, 9 december 2021

Technische excellence met de nadruk op veiligheid

Nouryon is wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Nouryon produceert wezenlijke bouwstenen voor alledaagse producten en is een betrouwbare partner voor een duurzame toekomst. Piet Polderman is engineer EIA bij Nouryon. Hij vertelt over de samenwerking die het bedrijf heeft met Bömer Engineering Services.

“De naam Nouryon is ontstaan in oktober 2018 na de afsplitsing van AkzoNobel, maar wij zijn al meer dan 150 jaar actief in Nederland”, begint Piet Polderman. “In Nederland werken wij op 6 verschillende locaties aan essentiële chemie voor een duurzame toekomst. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op onze producten voor het maken van dagelijkse benodigdheden zoals schoonmaakmiddelen, verven en lakken, bouwmaterialen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten.”

Als engineer EIA ontwerpt Piet Polderman installaties vanaf het programma van eisen tot en met het bestek. Om te zorgen voor een compliant installatiebeheer werkt Nouryon samen met Bömer Engineering Service. “Bömer is onze contractor voor alle elektrische tekeningen en documenten. Zij houden daarnaast alle wijzigingen up to date voor onze as built technische constructie dossiers en verzorgen de detail engineering bij wijzigingen en projecten.”

ATEX-inspecties

“Als werkgever hebben wij te maken met de zogenaamde ATEX-richtlijnen. Het doel van deze wetgeving is het voorkomen van gas- en stofexplosies of om de gevolgen van een explosie te beperken. Bömer Engineering (zusterbedrijf ExInspect) voert inspecties uit van productie- en procesinstallaties met explosierisico. De basis wordt gevormd door de ATEX-richtlijnen en de relevante geharmoniseerde normen.”

Waarom samenwerking met Bömer?

Piet Polderman: “Met Bömer Engineering Services hebben we een goede en langdurige partner met hoogwaardige kennis en diensten. Voor Nouryon is dat essentieel voor ondersteuning op het gebied van technische excellence met de nadruk op veiligheid. Veiligheid vereist een gedegen kennis gedreven en gedetailleerde voorbereiding. Die kennis kun je niet allemaal in eigen huis hebben. Daarom is projectondersteuning vanuit een flexibele schil met kennis van je bedrijf belangrijk en heeft dit voor ons zijn voordelen in de praktijk bewezen.”

Op de foto: Piet Polderman (links) en Willem Smith (Bömer)

Bedrijfsnaam: Nouryon
Website: www.nouryon.com
Branche: chemie

bomer engineering services
Bömer Engineering Services

Bömer Engineering Services helpt industriële organisaties beter en veiliger te presteren. Met ons team van specialisten kunnen wij ideeën, concepten en uitgangspunten voor de engineering van installaties en machines vertalen naar precieze specificaties en concrete ontwerpen.